Tingsrätten i Skövde får nya ägare

Den nya tingsrätten i Skövde som invigdes 2011 har fått en ny ägare. Intea har den 31 maj förvärvat fastigheten Eric Uggla 2 från Lorentzon Fastigheter.

Skaraborgs tingsrätt som färdigställdes under 2011, är ett resultat av sammanslagningen av domsagorna i Lidköping, Mariestad och Skövde. Byggnaden som omfattar 3 765 kvm är belägen vid Eric Ugglas plats mitt emellan polishuset och GöteborgsOperan Skövdescenen med gångavstånd till centrum och tågstationen.

Byggnaden är uppförd med mycket höga krav på kvalitet och design. Den innehåller åtta förhandlingssalar och en säkerhetssal. Affären är ett led i Inteas uppbyggnad av ett väldiversifierat fastighetsbestånd med högkvalitativa fastigheter med långsiktiga offentliga hyresgäster.

”Vi är väldigt nöjda med en ny ägare som är van vid att äga och förvalta denna typ av fastigheter. Det är en mycket fin byggnad som vi är stolta över att ha uppfört och förvaltat under drygt sex år. Att fastigheten hamnar i goda händer har varit viktigt för oss, säger Arne Lorentzon.

”Det är extra roligt att få göra affärer med trevliga och kompetenta fastighetsägare som också är djupt engagerade i sina hus. Man märker engagemanget i kvaliteten på byggnaden och sättet att förvalta. Dessutom blir det både smidigare och trevligare att göra affärer med sådana ägare.”, säger Ossie Everum på Intea.

Läs mer om Intea Fastigheter AB på deras hemsida.